Jezelf zijn #4: Er is er maar één zoals jij!

19 jun, 2024

Jezelf zijn

Er is er maar één zoals jij!

 

Daar sta je dan in de groep en iedereen is zo anders als jij. Voel jij je dan klein worden? Of ben je in staat om dan om te denken en tegen jezelf te zeggen: ik ben uniek, speciaal en bijzonder?

 

Vandaag neem ik je mee in een rondje Bijbel om te zien wat Hij van jouw uniekheid zegt.

 

Hij kende jou voordat je in de baarmoeder was

 

Wat een apart idee eigenlijk dat God de Vader je al zo lang kent en dat Hij toen al dacht: “Weet je wat? Ik heb een speciaal plan voor deze bijzondere vrouw en geef haar unieke gaven en kwaliteiten mee, waardoor zij haar onmisbare plaats in mag nemen.”  (Jeremia 1:5)

 

Hij heeft jou gemaakt in de baarmoeder

 

Voordat jouw moeder wist dat jij bestond, was God al bezig je te vormen. Ik denk dat Hij dat met veel plezier gedaan heeft. Heb jij weleens iets gemaakt voor iemand en je was er zo tevreden over en blij mee? Dat gevoel dus – en dan minstens 1000x groter – speciaal voor jou! (Psalm 139:13-14)

 

Tijdens je leven is Hij altijd bij je

 

Voel jij je weleens helemaal alleen en eenzaam? Dat heb ik wel. Totdat ik weer bedenk dat ik niet alleen ben en dat de Vader bij mij is. Daarmee is dat gevoel niet altijd helemaal weg, maar geeft me wel heel diep van binnen de zekerheid dat er Iemand is die om mij geeft en het beste met mij voor heeft. (Psalm 71:6)

 

Aan het eind krijgen we een nieuw huis speciaal voor ons

 

Weet je, de Vader en de Zoon en de Heilige Geest zijn zo blij om in jouw hart te wonen dat, als je leven hier eindigt, je direct een nieuwe woning krijgt bij Hen. Daar zie ik erg naar uit. Het wordt echt een groot feest, want er zijn daar al ook mensen van wie ik heel veel hou. Ik ben ook heel benieuwd om de Vader daar helemaal te gaan leren kennen. (Johannes 14:2-3, 23)

 

Je unieke zelf laten zien

 

Ik hoop dat jij als je de teksten gaat lezen, je meer fundament ervaart om  je unieke zelf te laten zien.  Er zijn nog veel meer teksten, teveel om hier te noemen. Stuur maar een PB als je ze in een Pdf wilt ontvangen.

En als het je niet lukt om tevoorschijn te komen en je blijft je unieke zelf verstoppen, maak dan een afspraak. Dan gaan we samen op ontdekkingstocht.

Jij bent nodig in jouw uniekheid. Zo heeft God het bedoeld.