Relatie therapie

Samen zijn

Herken jij hier iets van?

  • Je bent moe van alle woordenwisselingen en misverstanden tussen jou en je partner
  • De kinderen zijn (bijna) de deur uit en je ziet er tegenop om samen met je partner over te blijven.
  • Je hebt trouw beloofd, maar je voelt je zo hopeloos dat je denkt dat je gelukkiger zou zijn met een ander
  • Je voelt je eenzaam want jullie zijn zo anders en jij durft jouw dromen niet te verwezenlijken

Hoe mooi zou het zijn…

  • als je alles tegen elkaar kunt zeggen
  • en als je je daar veilig bij voelt
  • en je ervaart dat de ander jou hoort
  • zodat je samen weer mooie dingen kunt ondernemen

‘Hadden we maar 17 jaar eerder hier gezeten’- cliente 2024

Dit is hoe ik je help…

Jullie komen samen voor therapiegesprekken. Daarbij help ik jou en je partner patronen te ontdekken die steeds opnieuw zorgen dat jullie elkaar kwijt raken. Door de bewustwording en door het ervaren dat het anders kan komt er nieuw leven in jullie relatie. Door de vaardigheden die jullie leren groeit het vertrouwen en de liefde weer.

Mocht één van jullie liever een mannelijke therapeut erbij hebben, dan is mijn man ook beschikbaar als relatietherapeut.

Mocht je partner niet mee willen komen, kom dan zelf voor gesprekken waarbij ik jou help om krachtig te communiceren, met oog voor je eigen behoeften en die van je partner. Als jij je verlangens en grenzen beter aan kunt geven, heeft dat een positief effect hebben op jullie relatie.

In de gesprekken neem ik mijn eigen ervaring van 35+ jaar intercultureel huwelijk mee, samen met mijn christelijke achtergrond en professionele kennis als therapeut. Clienten ervaren dat ik een veilige en accepterende omgeving creer waardoor ze zichzelf durven zijn en echt zichtbaar worden. Ik geloof dat als je elkaar ziet, begrijpt en accepteert, je samen alles aankunt.

Wij willen eerst samen aan de slag…

“Fijne open gesprekken waarbij Miriam ons spiegelde en ook vanuit haar eigen ervaring naast ons stond wat ons een veilig gevoel gaf en veel erkenning. Ons gezin is er erg bij gebaat geweest.”

“Open, eerlijk, puur, warm, oprecht geïnteresseerd in wie we zijn, heel kundig met meerdere technieken in haar gereedschapskist om verder te komen, to the point zonder kwetsend te zijn, hielp ons snel bij onze kern te komen door de juiste vragen te stellen, beweegt steeds mee, voelt aan wat nodig is tijdens een sessie. Voor ons als christenen is het een meerwaarde dat Miriam christen is en daardoor onze manier van in het leven staan, begrijpt. We zijn door de gesprekken met Miriam nader tot elkaar en onszelf individueel gekomen​.”

“Het traject bij Miriam hebben wij als zeer leerzaam en plezierig ervaren. In een moeilijke tijd bood zij ons een plek waar we ons veilig voelden om een persoonlijke en gezamenlijke zoektocht naar en door de pijn aan te gaan. De reflecties, suggesties en o.a. het begrip van Miriam hebben ons erg geholpen om dichter bij onszelf en bij elkaar te komen.”

Twijfelen jullie nog maar wil je wel meer weten?