Re-entry:

proces van terugkeer in Nederland

Waar is je hart?

Je bent nèt in Nederland aangekomen of al wat langer geleden en het liefst zou je rechtsomkeer maken en teruggaan naar het land waar een deel van jou hart is gebleven.
De mensen om je heen vragen: ‘Ben je al gesetteld?’ Of ze zeggen: ‘Fijn hè, dat je weer in Nederland bent.’ Ze nemen geen tijd om naar jou en jouw verhaal te luisteren, en als ze wèl luisteren komen ze met allerlei ongevraagd advies. Je voelt je zo ongezien en onbegrepen.

Het komt ook vaak voor dat als je getrouwd bent dat jij en je partner de terugkeer heel anders beleven. Dat kan zorgen voor verwijdering tussen jullie. Ik wil jullie aanmoedigen om daar niet mee te blijven lopen. Als jullie kinderen hebben kunnen zij het ook weer allemaal heel anders beleven. Acceptatie dat het zo is en een luistert oor van jullie is heel helpend.

 

Als je mijn ervaring daarvan wilt lezen voor herkenning. Vraag dan de gratis scriptie ‘De onzichtbare vreemdeling’ aan.

Re-entry

Re-entry is het proces van terugkeer in Nederland nadat je een tijd in het buitenland hebt gewoond en gewerkt. Uit eigen ervaring weet ik dat als je terugkeert in Nederland er veel op je afkomt.

Je snapt niet dat iedereen zich zo druk maakt over de agenda. En de keuze in de supermarkt overweldigt je. Je vindt geen aansluiting bij je vrienden. Dit zijn zomaar een paar van de dingen die in je om kunnen gaan nadat je bent teruggekeerd in Nederland. Je voelt je een vreemdeling maar dan wel een onzichtbare en het is lastig om steeds opnieuw hulp te vragen.

Dan is het fijn als er iemand is die dit al ervaren heeft en met je meeloopt. Of die alleen al de tijd neemt om jouw verhaal aan te horen. Neem contact met me op en laten we kijken waar jouw hulpvraag ligt. Het kan zijn dat je net weer iets anders nodig heb dan ik kan bieden maar ik heb een groot netwerk in Nederland en kan je doorverwijzen naar de voor jouw juiste persoon.

Heb je behoefte aan hulp?