Relatie: Van 3 weken naar 5 minuten

11 dec, 2023

Relaties

Toen kostte het 3 weken en nu 5 minuten

‘Woorden vliegen heen en weer. Dan zeg ik iets en ineens komt er geen reactie. Zijn gezicht spreekt boekdelen, maar het blijft ijzig stil. Dagen, zelfs weken moet ik wachten, voordat hij weer met me praat.’

Zo ging dat 35 jaar geleden toen we net getrouwd waren. Het was slopend. We lieten het er echter niet bij, want we wilden niet dat dit de rest van ons leven zo zou blijven.
We verslonden boeken over het huwelijk. Na 6 maanden in het bootje gingen we zelfs al naar een huwelijksconferentie. De anderen, die al minstens 15 jaar samen waren, vonden ons heel leuk communiceren, maar wij wisten wel beter. Eigenlijk zijn we nooit gestopt en hebben alles wat op ons pad kwam aangepakt om ons huwelijk te verbeteren. We gaan door, ook nu de kinderen uit huis zijn.

Een week geleden zei mijn man aan tafel ineens: ‘Het kost ons nu maar 5 minuten.’ Ik begreep hem meteen. We hebben enorm geleerd om naar de ander te luisteren en te begrijpen wat die bedoelt. Bovenal kunnen we nu accepteren dat de ander het soms gewoon heel anders beleeft. De verschillen kunnen en mogen er zijn. We kunnen er zelfs regelmatig om lachen, want we voelen ons gezien en gehoord.

Waar zit jij met je huwelijk? Kun jij je partner horen zonder dat je in de verdediging schiet? En voel jij je gehoord door de ander? Als het niet zo is dan nodig ik je dringend uit om er dan nú werk van te maken. Over enkele weken is het al Kerst en hoe mooi zou het zijn als er met Kerst geen woorden over de tafel vliegen maar dat jullie de liefde weer in elkaars ogen zien.
Grijp de moed en maak vandaag nog een afspraak via de contactpagina.

#goedgesprek #verbinding #relaties #relatietherapie #thuiskomen #kerst2023