Als het leven je overweldigt

14 sep, 2024

Relaties

Ken jij dat? Er komt ineens zoveel op je dat je zwaar valt, dat het even helemaal donker voelt. Je zit even in een dip door een stapeling van teleurstellingen.

Daar zit ik deze week in. Al meer dan twee maanden kan ik niet scherp zien. Na de operatie verwachtte ik dat het al snel beter zou gaan. Niets bleek minder waar. De eerste 1,5 week zag ik niets door een gasbel in mijn oog. Wel logisch, maar ik had het niet verwacht. Het viel me zwaar, maar ik hield de moed erin. Totdat de arts deze week bij de controle zei: “Je moet ervan uitgaan dat je nooit meer goed gaat zien.” Ongelovig keek ik hem aan en zei: “De arts in Nijmegen vertelde mij dat het goed zou komen.” “O, dat heb je dan verkeerd begrepen,” reageerde hij kortaf. Mezelf vastklampend aan de arm van mijn man liep ik verdwaasd het ziekenhuis uit. Door die mededeling zakte de moed in mijn schoenen en wist ook niet meer hoe ik een blog zou kunnen schrijven.

‼ Totdat ik aan jou dacht. Misschien zit jij ook wel even in een donkere tijd en helpt het jou alleen al om te weten dat ik er ook doorheen ga en wat ik dan doe. Dus ik schrijf nu voor jou, omdat ik wil dat je weet dat je er niet alleen in staat.

Zo zie ik zelf weer lichtpuntjes: ik sta er niet alleen voor.

Heel veel mensen om me heen sturen me een bemoedigend appje. Niet alleen dat, ik ben nooit alleen want Jezus is bij mij. Gisteren las ik in Johannes dat Hij zegt dat Hij het brood des levens is. En aan het eind van de dag zag ik een filmpje met precies dezelfde boodschap. Dat vind ik zo mooi, want ik had Hem specifiek gevraagd om zichzelf aan mij te laten zien. Hij heeft me laten weten dat Hij bij mij is door deze boodschap: dat ik Hem nodig heb zoals ik elke dag brood nodig heb.

Jij bent ook niet alleen, ook al kan het wel zo voelen. Ik hoop dat jij weet en mag ervaren dat Hij, Jezus altijd bij je is, juist ook als het even donker lijkt. Ik hoop en bid dat jij ook andere mensen om je heen hebt die jou aanmoedigen. Deel met hen waar je strijd over hebt, zodat ze ervan weten en kunnen reageren. En maak je nood concreet bekend bij de Heer. Hij zal concreet antwoorden.