Workshops

Met elkaar en van elkaar leren is enorm waardevol. Daarom geef ik met heel veel plezier een workshop of seminar over allerlei onderwerpen. Tijdens een workshop kijken we met elkaar wat voor jullie als groep op dat moment actueel is. Het hebben van een nieuwe ervaring leidt tot groei en daarom gebruik ik in mijn workshops interactieve oefeningen zodat je ter plaatse kunt ervaren hoe iets voelt. Hebben jullie]hierover een specifieke vraag of verlangen neem contact op en we komen samen tot een boeiende interactieve workshop. Hieronder een paar ideeën.

Workshops rondom verdriet en rouw

Verdriet en rouw is deel van ons leven of we het nu willen accepteren of niet. En juist in het accepteren ligt de kracht om ermee om te kunnen gaan.

Tijdens deze workshop kijken we met elkaar naar de rouw fasen. Het ontdekken en begrijpen hiervan geeft een stukje ontspanning. We kijken ernaar wat je als rouwende doormaakt maar ook welke dingen helpend en niet helpend zijn voor degene die eromheen staan. Binnen een groep christenen zullen we ook kijken naar wat de Bijbel over rouw zegt en wat we daarmee kunnen in ons eigen leven.

Workshops interactief luisteren

Luisteren naar elkaar is iets wat we dagelijks doen of juist niet doen omdat we geen aansluiting voelen. Hoe komt dat? Waarom doen we zo ons best en lijkt die ander ons niet te horen of te begrijpen?

Met elkaar kijken we naar een stuk theorie maar gaan we vooral ook oefenen en ervaren wat wel werkt en waar we in ons dagelijks leven iets aan hebben.

Workshops rondom re-entry voor TFC (thuisfront commissie), kerk of familieleden en/of zendelingen zelf

Re-entry is een zeer intensief proces voor terugkerende zendelingen. Als kerk en familie denk je automatisch: ‘Hij of zij komt weer naar huis.’ De realiteit is dat de terugkeerder veranderd is en dat Nederland veranderd is. Dat maakt dat de terugkeerder zich hier als een vreemdeling voelt, een onzichtbare. Door goede steun te ontvangen kan de transitie naar Nederland enorm verlicht worden. Ik kom graag een workshop geven over het proces van re-entry en hoe jullie als familie ….vrienden … kerk de terugkeerder(s) kunnen ondersteunen. Daarin deel ik over de ervaringen van mezelf en anderen en de resultaten van mijn onderzoek en geef concrete handvatten mee die je meteen kunt toepassen. Op aanvraag is het mogelijk mijn scriptie ‘De onzichtbare vreemdeling’ te ontvangen. Hierin beschrijf ik mijn onderzoek naar re-entry en wat ik kan betekenen.

Workshop over…..

Wat jij een belangrijk of moeilijk onderwerp vindt rondom emotionele gezondheid. Wat je ook bedenkt bespreek het met mij en ik zal aangeven of ik daarbij een mooie en interactieve workshop kan aanbieden. Ik zal ook eerlijk aangeven als ik vind dat het onderwerp niet bij mij past maar weet je dan altijd wel door te verwijzen naar een collega.

Contact

Miriam van Dieren
Meerkoetstraat 60
3853 AP ERMELO
Mail: counseling@onlybygrace.nl
Praktijknummer: 06-12707983

Bekijk ook eens:

 

Overige info

Lid van NVAGT, EAGT, RBCZ
AGB code praktijk: 90060898
AGB code prive: 90101355
RBCZ licentie code 19018R
Kvk: 62335499
BTW-nr: NL001796994B34