Ik hou van mensen en ben nieuwsgierig naar wat hen motiveert in het leven. Het raakt me als ik relaties stuk zie gaan door bijvoorbeeld miscommunicatie. Mijn passie om naast mensen te staan en hen te helpen zoeken naar hun eigen weg en hun eigen proces door het leven heeft ertoe geleid dat ik de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociaal Therapie en gezinsgestalttherapie aan het Kempler Instituut Nederland ben gaan volgen. Deze opleiding heb ik in juni 2015 afgerond.

Mijn eigen leven is gevormd door 14 jaar werken in het Midden-Oosten samen met mijn man en vier kinderen. De liefde die ik heb gekregen voor de Arabieren is een blijvend deel van mijn leven ondanks dat ik al sinds 2010 weer in Nederland woon.

Dat ik graag met mensen werk blijkt ook al uit mijn opleiding tot A-verpleegkundige als jonge vrouw. Die opleiding rondde ik in 1988 af.

Ik heb gezien dat als mensen problemen hebben, dat vaak te maken heeft met een verstoorde verbinding met zichzelf of met anderen. Mijn kracht is om iemand te helpen bij zijn/haar gevoelens te komen en die te accepteren. Daardoor herstelt de verbinding met zichzelf en met de anderen om hen heen. Ook de verbinding met God wordt weer hersteld of verder verdiept.

Doordat ik zelf door het proces van re-entry ben gegaan, kan ik uit ervaring anderen begeleiden die terugkeren in Nederland. Ik heb de re-entry doorleefd (ook door mijn scriptie onderzoek) en weet hoe heftig het is om te leren jezelf te zijn in de Nederlandse cultuur.   Ik kan je begeleiden om de verbinding te hernieuwen met je familie, vrienden en anderen die op je weg komen en ook met God.

In de gesprekken zal je mij ervaren als iemand die goed kan luisteren en met je meevoelen maar tegelijk iemand die snel denkt en allerlei mogelijkheden ziet. Ik ben daarin open en transparant. Ik zal ook eerlijk aangeven waar mijn grenzen liggen. Ik heb daarbij een diep verankerd geloof dat onze Hemelse Vader veel meer en beter inzicht heeft en vraag Hem dan ook om leiding en wijsheid.

In het Midden Oosten heb ik een liefde ontwikkeld voor de Arabische cultuur en heb ik geleerd om de brug te slaan tussen mijn eigen Westerse denken en beleven en die van mijn Arabische collega’s, vrienden en kennissen.

Ik werk vanuit mijn christelijke levensovertuiging. Mijn praktijknaam zegt het al: Only by Grace.  Genade die mij vrij zet om te zijn wie God mij heeft gemaakt en mij mezelf laat zijn bij allen die mij lief zijn.

Extra informatie

Andere links:

Voor het bestellen van de SAMEN modules

Meer informatie over: Thuiskomen bij jezelf

Voor re-entry: membercare.nl

Voor meer recensies zie: ikzoekchristelijkehulp.nl

Contact

Miriam van Dieren
Meerkoetstraat 60
3853 AP ERMELO
Mail: counseling@onlybygrace.nl
Praktijknummer: 06-12707983

Bekijk ook eens:

 

Overige info

Lid van NVAGT, EAGT, RBCZ
AGB code praktijk: 90060898
AGB code prive: 90101355
RBCZ licentie code 19018R
Kvk: 62335499
BTW-nr: NL001796994B34