Sterkte, staat er op vele kaarten die wij als familie kregen na het overlijden van onze dierbare. De dagen erna bleven de kaarten binnenstromen en verwonderde ik mij over al die mensen die meeleefden. De kaarten liggen nu in een doos en af en toe lees ik sommige nog een keer. Vooral die kaarten met een herinnering van mijn dierbare. Het troost mij.

Vroeger: vroeger is voordat mijn dierbare overleed. Voor mijn gevoel is  er een keerpunt in mijn leven. Nu na het overlijden voelt alles anders. Bijvoorbeeld vroeger zou ik nooit een kaart hebben gestuurd als ik het was vergeten te doen en ik dacht er een paar weken later aan. Nu weet ik: rouwen duurt heel lang en een blijk van meeleven al is het maanden later is juíst een vorm van oprecht meeleven. Soms lijkt het alsof de wereld is vergeten dat ik iemand mis terwijl ik er elke dag aan denk en nog regelmatig een zakdoek moet zoeken. Het gemis is extra pijnlijk op de dag dat mijn dierbare jarig zou zijn geweest. Op die dag valt er een kaart op de mat en merk ik dat ik nu ook niet de enige ben die mijn dierbare mist. Er zijn meer mensen die geraakt waren door het leven van mijn dierbare en die dus zelfs nog aan de verjaardag denken. Door die ene speciale kaart voelde ik mij gezien en geliefd en begrepen. Ik weet weer ik sta er niet alleen voor, mijn verdriet is gedeeld verdriet en daar wordt ik door gesterkt.

De kaart is gemaakt door mijn dochter. Je kunt een kaart bestellen met je eigen tekst erop en haar daarmee sponseren. Zie www.estherleaannwebhostapp.wordpress.com onder het kopje art.