Gesprekken

Individuele gesprekken

Loop je vast op persoonlijk vlak, bijvoorbeeld op het gebied van structuur in het leven, depressieve gedachten, burn-out of vind je het moeilijk om je leven in Nederland weer op te pakken? Dan help ik je graag om meer grip te krijgen op je leven. Dat doe ik door met jou te kijken naar de dingen die goed gaan in je leven en hoe je je krachten kunt inzetten in de andere gebieden. We onderzoeken samen wat jou in het heden hindert en betrekken het verleden erbij als dat helpend is voor nu. Omdat verandering moeite kost, moedig ik je aan om een persoon, die dicht bij je staat, bij je groeiproces naar herstel te betrekken. Die persoon mag ook gerust bij de gesprekken zijn, graag zelfs!

Client na traject van gesprekken: “Bedankt voor je luisterend oor en je gouden eieren die me zoveel hebben doen groeien! Ik voel me rijker!”

Echtparen

Als je ergens moeite mee hebt in het leven, dan heeft dat altijd invloed op jou en je partner. Je partner is ook de eerste in jouw leven die jou kan steunen in je proces van verandering. Samen groei je door op een nieuwe manier met dingen om te gaan en dit vergroot de veiligheid tussen jullie. Daarom betrek ik graag jouw partner bij de gesprekken.  Het kan gebeuren dat je elkaar niet meer begrijpt door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Ik help jullie om te leren goed met elkaar te communiceren wat je behoeften, verlangens en angsten zijn. Daardoor groeit jullie vertrouwen en veiligheid bij elkaar en kun je elkaar tot steun zijn.

Gezinnen

Net als bij echtparen kan het in een gezin gebeuren dat je langs elkaar heen leeft en/of elkaar niet meer begrijpt. Jullie communiceren niet meer met elkaar omdat de angst dat de ander je pijn zal doen te groot is. Er kunnen ruzies en conflicten zijn of je hebt geen grip meer op je kind of je weet niet meer hoe je kunt samenwerken als ouders. In de veilige setting van de praktijk kan het vaak wel lukken om iets te kunnen zeggen wat je al heel lang voor je hield. Graag help ik jullie bij de gezinsgesprekken om naar elkaar te luisteren en te ontdekken wat die ander echt bedoelt. Openstaan voor die ander zonder oordeel schept veiligheid en ruimte voor groei.

Docent Kempler Instituut: “Ik gun iedereen zo’n meelevende therapeut als jij.”

Arabisch sprekenden

Mijn werk in het Midden-Oosten heeft een blijvende liefde voor de Arabieren in mijn hart teweeggebracht. In de 14 jaar dat ik daar heb gewoond sprak ik aardig Arabisch. Helaas is dat door te weinig oefening weggezakt. Wel kan ik door mijn ervaring in het Midden-Oosten de link leggen tussen daar en hier. Ik hoop mijn Arabisch weer langzaamaan op te pakken zodat ik ook in het Arabisch gesprekken kan doen. Nu kan ik dat op een simpel niveau.

Thuisfront commissie na workshop: “wij zijn zo enthousiast over wat we vanavond geleerd hebben dat we samen al een afspraak hebben om wat meer te regelen voordat onze zendeling thuiskomt.”

Contact

Miriam van Dieren
Meerkoetstraat 60
3853 AP ERMELO
Mail: counseling@onlybygrace.nl
Praktijknummer: 06-12707983
 

Overige info

Lid van NVAGT, EAGT, RBCZ
AGB code praktijk: 90060898
AGB code prive: 90101355
RBCZ licentie code 19018R
Kvk: 62335499
BTW-nr: NL001796994B34

Wat anderen over mij zeggen

Docent: Ik gun iedereen zo’n meelevende therapeut als jij.

Client:Bedankt voor je luisterend oor en je gouden eieren die me zoveel hebben doen groeien! Ik voel me rijker!.

Na een workshop: TFC zegt: wij zijn zo enthousiast over wat we vanavond geleerd hebben dat we al een afspraak hebben samen om wat meer te regelen voordat onze zendeling thuiskomt.